Pimentón is dé webshop voor foodies en hobbykoks.

Voor alle ingrediënten die je in kookboeken vindt, maar niet in de supermarkt.

Blog

Wat zijn jouw favoriete kookboeken?

Blog, Updates
We zijn heel erg benieuwd welke kookboeken de absolute favorieten zijn onder de hobby-koks. Om zelf nog meer inspiratie op te doen, maar uiteraard ook om daarna weer te delen met jullie. En misschien hebben we ook wel een plan… Daarom organiseren we ‘De (nu ook weer niet zo heel erg) Grote Kookboeken-enquête’! Je kan…
Verder lezen

Vietnamese lenterol met geroosterde kip en chili-gemberdip

Blog, Recepten
Lenterolletjes serveren bij het begin van de lente, het is inderdaad een no-brainer. Maar echt, ik beloof je: het wordt een succes. Niet moeilijk, wel lekker én toegankelijk. Dit wordt sowieso een succes in je bubbel. Deze snack is een Vietnamese klassieker, door Chinese immigranten naar Vietnam gebracht en daar aangepast aan de lokale gewoontes.…
Verder lezen

Loaded pulled jackfruit nacho’s: veggie party-food!

Blog, Recepten
Nacho’s: onstaan in Mexico, maar je vindt ze werkelijk overal ter wereld. Ik maak ze meestal met pulled pork, zure room, guacamole, cheddar… Een decadent overladen schotel, ideaal om te delen met vrienden. Voor de veggie-variant blijf ik meestal hangen bij gewoon een soort flauwe afgeleide van chili sin carne. Lekker, maar geen hoogvlieger. In…
Verder lezen

Okonomiyaki: de Japanse hartige pannenkoek

Blog, Recepten
Wat zijn wij blij dat street food uit Japan — ondanks het reisverbod — meer en meer de weg vindt naar Europa. Nieuwe ontdekking: okonomiyaki. Een hartige pannenkoek uit de regio van Osaka. Het woord okonomi betekent letterlijk ‘wat je wilt’, en yaki ‘gebakken’. Een exotische naam dus voor een restjesomelet. En het haalt de…
Verder lezen

Jiaozi: Chinese dumplings

Blog, Recepten
Met Chinees Nieuwjaar eten de Chinezen dumplings, ook wel jiaozi, shui jiao of 饺子.Ze hebben de vorm van een half maantje en ze worden ook wel ‘goudklompjes’ genoemd. Je eet ze dan ook voor een voorspoedig jaar. Het deeg kan je zelf maken (bloem, water en zout, meer komt er niet aan te pas), maar…
Verder lezen

Chinees Nieuwjaar: vijftien dagen feest

Blog
Chinees Nieuwjaar? Daar hoort een woordje uitleg bij. Het feest duurt vijftien dagen, van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Die eerste dag begint na de tweede (of derde) nieuwe maan na de winterwende. Het wordt in het Chinees dan ook 春节 (chūnjíe) genoemd, wat Lentefestival betekent.…
Verder lezen

Populair

Nieuw

Pimentón op Instagram

Menu
Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!