Makkelijke noedels, door Pippa Middlehurst

Pippa Middlehurst kennen we van haar twee vorige kookboeken: ‘Dumplings & Noedels’ en ‘Aziatische Bowls & Bouillons’. Sinds kort werd haar derde kookboek ‘Simple Noodles’ dat in 2023 verscheen ook in het Nederlands uitgegeven door uitgeverij Good Cook — en dan zijn we uiteraard geïnteresseerd!

De titel geeft het eigenlijk al helemaal weg: veel noedels, en dan vooral heel snelle noedels. Het zijn recepten voor iedere dag: van instant tot udon. 

De maaltijden zijn grotendeels geïnspireerd op de fantastische smaken van Oost- en Zuidoost-Azië. Een aantal originele recepten zijn vereenvoudigd om ze snel op tafel te kunnen zetten. Sommige recepten zijn erg trouw aan het origineel, andere zijn dan weer snelle variaties op originele klassiekers. En ten slotte zijn er ook een aantal door Pippa zelf bedachte gerechten.

Voor extra gemak worden ze in 3 hoofdstukken onderverdeeld:

Heel makkelijke noedels
Deze zet je in no-time op tafel. Het zijn allemaal recepten die je in één pan klaarmaakt met vriezervondsten en een minimale afwas.

Noedels zonder gedoe
Met twintig à dertig minuten zijn deze noedelgerechten klaar. Er komt wat meer snijwerk en voorbereiding bij kijken.

Noedels met minimale moeite
Deze noedels vergen wat meer inspanning. Er komt al eens iets bij dat kort moet marineren of in de oven gebakken moet worden.

Het boek biedt ook een handig overzicht van de meest gangbare soorten noedels: de eiernoedels, tarwenoedels, rijstnoedels en ten slotte de noedels die onder geen van de drie vorige categorieën kunnen ondergebracht worden.

Wat ik persoonlijk ook leuk vind aan dit boek is de ‘Meer lezen?’-pagina met handige websites en andere kookboeken voor extra inspiratie.

En last but not least krijg je er ook een handige ingrediëntenlijst gratis bij — of beter, drie lijsten: voor de voorraadkast, de koelkast en de diepvriezer. En je raadt het al, de meeste ingrediënten voor de voorraadkast hebben we gewoon in huis! 

Wat ons betreft een absolute aanrader als je graag noedels eet, of als je dat wat vaker wilt doen!

Kookboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!