Ik durf over mezelf zeggen dat ik wel vertrouwd ben met wat wereldkeukens. Er zijn echter toch ook een aantal minder vertrouwde regio’s, en een daarvan is het (bijna) volledige…
Ah, ramen: een van die iconische Japanse gerechten, en geliefd over de hele wereld. Er zijn oneindig veel variaties, en geen echte grenzen. De ramencultuur kenmerkt zich door creativiteit en…
Dit kookboek staat vol overheerlijke Syrische gerechten van Imad Alarnab. Imad is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. Voordat hij gedwongen werd om zijn land te verlaten, runde hij verschillende…
Georgina Hayden (die je kan kennen van eerdere kookboeken zoals Taverna, over de keuken van Cyprus) bracht een nieuw kookboek uit, en dan zijn we geïnteresseerd natuurlijk. In Grieks! vind…
We hebben terug nieuwe voorraad van Belazu! En dat gepaard met enkele veranderingen: er zijn een aantal producten bijgekomen, en er verdwijnen ook verschillende producten na een herstructurering van het…
Houd jij van een hartig of zoet ontbijt? Wat als je niet moet kiezen? Vele jaren geleden ontdekte ik op vakantie in Turkije de veelzijdigheid van het Turks ontbijt (kahvaltı).…
Een nieuw kookboek over de Mexicaanse keuken — daar kunnen er niet genoeg van zijn! Rosa Cienfuegos is de eigenaar van een geliefde tamaleria en Mexicaanse delicatessenzaak in Sydney. Ze…
Heb je al van hotpot gehoord? De Aziatische versie van fondue, zeg maar. Een grote pot bouillon — al dan niet in verschillende vakken verdeeld — wordt met een vuurtje…
Laten we beginnen met vast te stellen dat er niet zoiets bestaat als dé Italiaanse keuken. Italië is immers een erg lang land — van de Alpen tot aan de…
Leuk kookprojectje: maak eens zelf arancini! Voor wie ze nog niet kent: arancini zijn risottoballetjes, afkomstig uit Sicilië, en ook een ideale manier om restjes risotto te verwerken. Of zoals…
Hou me op de hoogte!Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!