Peulvruchten krijgen in onze streken nog altijd veel te weinig aandacht. Gemiddeld eten we er amper twee keer per maand van – dat is minder dan één blik boontjes per…
Het is populairder dan ooit: aperitieven! Welverdiend na een lange werkdag of -week: een plankje of plateau vol lekkers en met een drankje erbij. Dat kan zó smaken! Uiteraard bestaat…
Sabrina Ghayour weet hoe ze mensen aan tafel moet krijgen. Geboren in Iran, groot geworden in Londen, chef-kok, kookdocent én schrijver van talloze blogs, artikelen en bekroonde kookboeken. Haar reputatie…
De herfst is in aantocht! We laten de ceviches en insalata caprese achter ons, en dompelen ons helemaal onder in herfstige gezelligheid met ovenschotels, chai latte en stoofpotjes. Je denkt…
Mijn droom is uitgekomen: ik ben deze zomer op reis gegaan naar Japan! Het is zoals verwacht een prachtig land, met ontzettend vriendelijke mensen, een rijke traditie, schitterende landschappen en…
Een salade saai? Niet als het aan ons ligt. Met een paar druppels olie, een scheut azijn of een snuifje van een kruidenmix til je zelfs de eenvoudigste blaadjes rucola…
Zeg ‘peper’ en de meeste mensen denken aan die klassieke zwarte stipjes uit de molen. Maar achter die kleine stipjes schuilt een kleurrijke, geurige en boeiende wereld. Echte peperbollen —…
Ik stel je graag voor aan mijn favoriete Thaise gerecht: Pad Prik Kaeng. Het is een roerbakgerecht met rode currypasta. Pad Prik Kaeng (ผัดพริกแกง), ook wel geschreven als Phad Prik…
Een echte vaste waarde in de voorraadkast hier in huis is rijstpapier. Je hebt het vast al eens gebruikt om zelf spring rolls of loempia’s te maken. Maar je kan…
Laten we eerlijk zijn: vissaus ruikt niet als iets dat je spontaan over je eten giet. Sterker nog, veel mensen deinzen terug bij een eerste kennismaking. Maar wie zich over…
Fusion ontstaat als smaken uit verschillende keukens elkaar ontmoeten: een culinaire smeltkroes van migratie, improvisatie en creativiteit. Geen tijdelijke trend, maar een eeuwenoude traditie die over de hele wereld voorkomt.…
Je hebt vast al gehoord over sakura, de Japanse benaming voor kersenbloesem. Japanse kerselaars zijn veelvuldig in Japan aanwezig en van maart tot mei staan die in bloei (afhankelijk van…
Bonen, erwten, linzen en co. spelen de hoofdrol in Heilig Boontje, het nieuwe kookboek van Joeri Veul. En dat is geen overbodige luxe, want laten we eerlijk zijn: in onze…
Waarom veranderen als een concept zo goed werkt? The Curry Guy Kip is het nieuwste kookboek van The Curry Guy, en het doet precies wat je zou verwachten: het brengt…
Heb jij al van ‘congee’ gehoord? Het is een typisch ontbijt (of ook wel lunch) die vaak in China en grote delen van Azië gegeten wordt. Congee houdt het midden…
Wie heeft er geen blik tomaten in de voorraadkast staan? Geheel, in blokjes, als puree, polpa of passata: ingeblikte tomaten zijn een echte redder in nood, vooral buiten het tomatenseizoen,…
Tegenwoordig standaard in onze voorraadkast (of koelkast, eens geopend): gochujang. Een traditionele Koreaanse smaakmaker die dankzij de populariteit van de Koreaanse keuken ook zijn weg naar ons vindt. Gochujang is…
Wie lust er geen kaneel? Ik denk dat je maar weinig mensen zal vinden die hun hand opsteken bij deze vraag. Het is een echte allemansvriend, en er zijn zelfs…
Rijst is een graangewas dat al meer dan 10.000 jaar geteeld wordt. Het is het belangrijkste basisvoedsel voor meer dan de helft van de wereldbevolking, waarbij ongeveer 90% van de…
Dit jaar begint Lunar New Year (wat we ook kennen als Chinees Nieuwjaar) op woensdag 29 januari. Wij hebben hier in het verleden al verschillende artikels aan gewijd, en we…
In december mag het allemaal wat feestelijker, ook hier bij ons! Speciaal voor de feestdagen hebben we een verfijnd voorgerecht voor jullie in petto, en zoals je misschien al gewend…
Niet iedereen wordt meteen enthousiast als er tofu op het menu staat. Ik behoorde vroeger ook tot die club. Maar als receptontwikkelaar word ik regelmatig uitgedaagd om lekkere vegetarische recepten…
Aah — Black Friday, het feest van de korting! Elk jaar kijken we met gemengde gevoelens naar hoe de wereld wakker schiet om aan het kopen te gaan. En elk…
Een kleurrijk kookboek met veelzijdige gerechten uit het hart van Turkije én met groenten in de hoofdrol? Dat weten we wel te appreciëren. Sebze is het tweede kookboek van Özlem…
Dan Toombs, The Curry Guy, is al lang geen onbekende meer. We kennen hem van al zijn vorige boeken: The Curry Guy, waar het allemaal mee begon, verscheen in 2018…
Het was alweer twee jaar geleden dat er nog eens een kookboek van Ottolenghi lag te blinken in de boekhandel. Maar nu is het eindelijk weer zover. Alle fans dus…
Ik durf over mezelf zeggen dat ik wel vertrouwd ben met wat wereldkeukens. Er zijn echter toch ook een aantal minder vertrouwde regio’s, en een daarvan is het (bijna) volledige…
Ah, ramen: een van die iconische Japanse gerechten, en geliefd over de hele wereld. Er zijn oneindig veel variaties, en geen echte grenzen. De ramencultuur kenmerkt zich door creativiteit en…
Dit kookboek staat vol overheerlijke Syrische gerechten van Imad Alarnab. Imad is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. Voordat hij gedwongen werd om zijn land te verlaten, runde hij verschillende…
Georgina Hayden (die je kan kennen van eerdere kookboeken zoals Taverna, over de keuken van Cyprus) bracht een nieuw kookboek uit, en dan zijn we geïnteresseerd natuurlijk. In Grieks! vind…
We hebben terug nieuwe voorraad van Belazu! En dat gepaard met enkele veranderingen: er zijn een aantal producten bijgekomen, en er verdwijnen ook verschillende producten na een herstructurering van het…
Houd jij van een hartig of zoet ontbijt? Wat als je niet moet kiezen? Vele jaren geleden ontdekte ik op vakantie in Turkije de veelzijdigheid van het Turks ontbijt (kahvaltı).…
Een nieuw kookboek over de Mexicaanse keuken — daar kunnen er niet genoeg van zijn! Rosa Cienfuegos is de eigenaar van een geliefde tamaleria en Mexicaanse delicatessenzaak in Sydney. Ze…
Heb je al van hotpot gehoord? De Aziatische versie van fondue, zeg maar. Een grote pot bouillon — al dan niet in verschillende vakken verdeeld — wordt met een vuurtje…
Laten we beginnen met vast te stellen dat er niet zoiets bestaat als dé Italiaanse keuken. Italië is immers een erg lang land — van de Alpen tot aan de…
Leuk kookprojectje: maak eens zelf arancini! Voor wie ze nog niet kent: arancini zijn risottoballetjes, afkomstig uit Sicilië, en ook een ideale manier om restjes risotto te verwerken. Of zoals…
Hou me op de hoogte!Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!