Vietnamees Nieuwjaar!

Blog, Recepten
Chinees nieuwjaar valt dit jaar op 10 februari, het wordt ‘het Jaar van de Draak’. Hier bij Pimentón hebben we er ook al regelmatig aandacht aan besteed. Maar Lunar New…

Scandinavische keuken, deel 1

Blog
De culinaire tradities van Zweden, Denemarken, Noorwegen, IJsland en Finland worden voor het gemak vaak onder de noemer van de Scandinavische keuken gezet. En hoewel ze elk een uniek culinair…

Scandinavische keuken, deel 2

Blog
Na het algemeen overzicht en de Zweedse keuken, gaan we in wat volgt verder in op de buurlanden: Noorwegen, Finland, IJsland en Denemarken! De Noorse keuken Lutefisk is een traditioneel…

An Ottolenghi Christmas

Blog, Recepten
Weet jij al wat je gaat koken tijdens de feestdagen? Geef toe, het is toch altijd een zoektocht om verrassend én lekker uit de hoek te komen. Zoals je vast…

Crispy chili oil: de hype waard?

Blog, Recepten
Je zag het misschien al op sociale media: crispy chili oil (of chili crisp) lijkt overal te zijn! Het is een Chinees condiment dat niet enkel heerlijk is op noedels,…

Loaded nacho’s op z’n Koreaans

Blog, Recepten
Dit recept vind je in ‘Gek op Groenten’, het nieuwe kookboek van Eveline Versluys. ‘Dit is een nieuwe creatie,’ zei ik tegen mijn familie toen ik hun deze Korean style…

Bayrut: Een Libanees kookboek door Hisham Assaad

Blog
Hisham Assaad is een gepassioneerde ‘foodie’, fotograaf en auteur. In 2013 begon hij food blog Cook in Five Square Meters om zijn gastronomische ervaringen, recepten en schrijfsels te delen. Het hoogtepunt…
Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!