Persiana Easy, door Sabrina Ghayour

Blog, Boeken
Sabrina Ghayour weet hoe ze mensen aan tafel moet krijgen. Geboren in Iran, groot geworden in Londen, chef-kok, kookdocent én schrijver van talloze blogs, artikelen en bekroonde kookboeken. Haar reputatie…

Pad Prik Kaeng: Thaise droge curry met kip

Blog, Recepten
Ik stel je graag voor aan mijn favoriete Thaise gerecht: Pad Prik Kaeng. Het is een roerbakgerecht met rode currypasta. Pad Prik Kaeng (ผัดพริกแกง), ook wel geschreven als Phad Prik…

Fusion: wanneer keukens elkaar ontmoeten

Blog
Fusion ontstaat als smaken uit verschillende keukens elkaar ontmoeten: een culinaire smeltkroes van migratie, improvisatie en creativiteit. Geen tijdelijke trend, maar een eeuwenoude traditie die over de hele wereld voorkomt.…

Hanami sakura picknick, met onigiri

Blog, Recepten
Je hebt vast al gehoord over sakura, de Japanse benaming voor kersenbloesem. Japanse kerselaars zijn veelvuldig in Japan aanwezig en van maart tot mei staan die in bloei (afhankelijk van…

Hartig ontbijten: Congee

Blog, Recepten
Heb jij al van ‘congee’ gehoord? Het is een typisch ontbijt (of ook wel lunch) die vaak in China en grote delen van Azië gegeten wordt. Congee houdt het midden…

Gochujang: Sticky bloemkool wings

Blog, Recepten
Tegenwoordig standaard in onze voorraadkast (of koelkast, eens geopend): gochujang. Een traditionele Koreaanse smaakmaker die dankzij de populariteit van de Koreaanse keuken ook zijn weg naar ons vindt. Gochujang is…

Moet er nog rijst zijn?

Blog, Producten
Rijst is een graangewas dat al meer dan 10.000 jaar geteeld wordt. Het is het belangrijkste basisvoedsel voor meer dan de helft van de wereldbevolking, waarbij ongeveer 90% van de…

Lunar New Year: Koreaanse Japchae

Blog, Recepten
Dit jaar begint Lunar New Year (wat we ook kennen als Chinees Nieuwjaar) op woensdag 29 januari. Wij hebben hier in het verleden al verschillende artikels aan gewijd, en we…

Tofu: 3× lekker

Blog, Recepten
Niet iedereen wordt meteen enthousiast als er tofu op het menu staat. Ik behoorde vroeger ook tot die club. Maar als receptontwikkelaar word ik regelmatig uitgedaagd om lekkere vegetarische recepten…

Food Friday bij Pimentón

Blog
Aah — Black Friday, het feest van de korting! Elk jaar kijken we met gemengde gevoelens naar hoe de wereld wakker schiet om aan het kopen te gaan. En elk…

Belazu: een nieuwe wind ✨

Blog, Producten
We hebben terug nieuwe voorraad van Belazu! En dat gepaard met enkele veranderingen: er zijn een aantal producten bijgekomen, en er verdwijnen ook verschillende producten na een herstructurering van het…

Iedereen aan de hotpot!

Blog, Recepten
Heb je al van hotpot gehoord? De Aziatische versie van fondue, zeg maar. Een grote pot bouillon — al dan niet in verschillende vakken verdeeld — wordt met een vuurtje…

Arancini, Siciliaanse risottoballetjes

Blog, Recepten
Leuk kookprojectje: maak eens zelf arancini! Voor wie ze nog niet kent: arancini zijn risottoballetjes, afkomstig uit Sicilië, en ook een ideale manier om restjes risotto te verwerken. Of zoals…
Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!