Over Pimentón

magazijnPimentón.be is het uit de hand gelopen hobbyproject van Pieter Jelle. En Pieter Jelle, dat ben ik.

Als complete leek in de wereld van het kopen en verkopen van voeding via groothandels, verdelers en importeurs, regels rond voedselveiligheid, douane en accijnzen, maar wel met een serieuze passie voor koken, lekker eten en drinken en een klein beetje ervaring met het opzetten van webshops, ben ik dan maar gewoon gestart.

Intussen ben ik niet meer alleen: samen met collega Ann zorgen we ervoor dat de bestellingen vlot de deur uit gaan, de voorraad wordt beheerd en aangevuld, nieuwe producten gezocht…

In elk geval: Pimentón.be is een webshop voor foodies, hobbykoks, levensgenieters, bon-vivants en lekkerbekken. Met eten en drinken van over de hele wereld: pikant of hartig, zout of zuur, in glazen potten of in blik, zolang er maar véél smaak in zit.

Het gaat vaak om producten of ingrediënten die niet vlot verkrijgbaar zijn in de reguliere handel, en waar ik soms ook zelf lang naar gezocht heb om ze te vinden. Ik kom daarbij vaak uit bij landen als Spanje, Portugal, Mexico, Libanon, Korea, Japan… maar smaak kent geen grenzen, dus deze webshop ook niet. Er zitten ook enkele Belgische producten van kleinere producenten in het aanbod – zo nu en dan wat chauvinisme kan geen kwaad.

De naam Pimentón verwijst naar het typische en heerlijk geurende gerookte paprikapoeder, Pimentón de la Vera, een van de basisingrediënten van de Spaanse keuken en nog altijd een favoriet in mijn eigen keuken.

De zoektocht naar lekker eten is nooit voorbij, dus heb je suggesties of zijn er producten die je graag mee opgenomen ziet in het aanbod? Geef ons dan zeker een seintje!

    Niets gevonden.
    Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!