Pimentón is dé webshop voor foodies en hobbykoks.

Voor alle ingrediënten die je in kookboeken vindt, maar niet in de supermarkt.

Blog

Jiaozi: Chinese dumplings

Blog, Recepten
Met Chinees Nieuwjaar eten de Chinezen dumplings, ook wel jiaozi, shui jiao of 饺子.Ze hebben de vorm van een half maantje en ze worden ook wel ‘goudklompjes’ genoemd. Je eet ze dan ook voor een voorspoedig jaar. Het deeg kan je zelf maken (bloem, water en zout, meer komt er niet aan te pas), maar…
Verder lezen

Chinees Nieuwjaar: vijftien dagen feest

Blog
Chinees Nieuwjaar? Daar hoort een woordje uitleg bij. Het feest duurt vijftien dagen, van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Die eerste dag begint na de tweede (of derde) nieuwe maan na de winterwende. Het wordt in het Chinees dan ook 春节 (chūnjíe) genoemd, wat Lentefestival betekent.…
Verder lezen

Homemade loempia’s met groenten

Blog, Recepten
Loempia’s, of spring rolls in het Engels, zijn dé snack tijdens het Chinese Nieuwjaar of Lentefestival. Opgelet, Vietnamese spring rolls zijn de half doorschijnende rauwe loempia’s. Wij kiezen hieronder voor de Chinese spring rolls en dus de gefrituurde versie. De loempia met kip is een klassieker, maar deze keer bereiden we een veggie variant, met…
Verder lezen

Koken met Chinese Shaoxing rijstwijn: dronken kip

Blog, Producten, Recepten
Dankzij Ottolenghi een van de populairste ingrediënten van het moment, maar het staat al eeuwenlang als basisingrediënt in menig Chinees keukenkastje: Shaoxing rijstwijn. En bijgevolg is het dus ook een van de belangrijkste smaakmakers in de Chinese keuken. Shaoxing is een amberkleurige wijn (letterlijk ‘gele wijn’ in het Chinees), afkomstig uit Shaoxing, een stad ten…
Verder lezen

Brexit: de gevolgen

Blog, Updates
De eerste voorzichtige gevolgen van de Brexit laten zich voelen, en aangezien een aanzienlijk deel van onze producten uit het Verenigd Koninkrijk wordt geïmporteerd, ondervinden we regelmatig hinder. Dat wil zeggen dat het jammer genoeg soms wat lastiger is om bepaalde producten vlot tot bij ons te krijgen, en er blijft al wel eens een…
Verder lezen

Rendang: stoofvlees op Indonesische wijze

Blog, Recepten
At je wel eens rendang? Dat is stoofvlees op Indonesische, of — als je uit Nederland komt — Indische wijze. De originele versie komt van het eiland Sumatra. Het wordt er geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Momenteel misschien weinig reden tot feesten, maar zo’n kruidig stoofpotje, dat smaakt altijd. Zeker op een grijze januaridag. Je kan…
Verder lezen

Populair

Nieuw

Pimentón op Instagram

Menu
Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!