Vietnamese lenterol met geroosterde kip en chili-gemberdip

Lenterolletjes serveren bij het begin van de lente, het is inderdaad een no-brainer. Maar echt, ik beloof je: het wordt een succes. Niet moeilijk, wel lekker én toegankelijk. Dit wordt sowieso een succes in je bubbel.

Deze snack is een Vietnamese klassieker, door Chinese immigranten naar Vietnam gebracht en daar aangepast aan de lokale gewoontes. Eentje met tientallen mogelijkheden qua vulling en dipsaus. Het kan met enkel groenten en pindasaus, het kan met bbq-steak en sriracha-mayo, garnalen en muntsausje of het kan zoals wij het doen met kip. De opties zijn legio.

Wij kiezen voor gemarineerde en gebakken kip en een dipsaus van chili en gember. Eenvoudig, maar lekker. En dus het proberen waard.

Recept: Vietnamese lenterolletjes met chili-gemberdip (Gỏi cuốn)

  • Aantal: 8 à 10
  • Duur: uurtje of 2

Ingrediënten

8 à 10 rijstvellen

Voor de kip:

Voor de vulling:

  • 1 wortel;
  • ¼ komkommer;
  • 1 paprika;
  • sojascheuten;
  • enkele blaadjes ijsbergsla;
  • gebakken kip in stukjes;
  • verse munt en koriander;
  • enkele geroosterde pindanootjes.

Marinade groenten:

Chili-gember dipsaus:

Bereiding

  • Begin met de kip. Meng alles voor de marinade van de kip. Snij de kip in reepjes en leg ze in de marinade. Laat nu 30 minuten tot een uur of twee rusten.
  • Ga verder met de groenten. Snij de komkommer, wortel en paprika in julienne (dunne reepjes).
  • Maak de marinade voor de groenten. Snij de chilipeper fijn. Opgelet voor ogen, vingers, etc.
  • Doe alles in een kookpotje met de chili. Warm op tot de suiker is opgelost en giet over de fijngesneden groenten.
  • Terwijl de groenten én de kip marineren kun je de dipsaus maken. Ook dit is niet zo moeilijk. Snij de look zeer fijn. Meng met de andere ingrediënten. Zet opzij.
  • Verhit een wok met een beetje olie. Zeef de kip. Wok ze kort en krachtig tot ze gaar zijn. Haal ze uit de wok en laat afkoelen.
  • Hak de pindanoten noten. Snij de munt en koriander fijn.
  • Neem een schaal met lauw-koud water en een handdoek. Leg de handdoek voor jou. Dompel een rijstvel 10 seconden onder en leg op de handdoek.
  • Leg nu in het midden wat sla, gemarineerde groenten, kip, sojascheuten en werk af met pinda, munt en koriander.
  • Plooi de onderkant over de vulling. Duw goed aan. Vouw nu links en rechts over de vulling en rol vervolgens op.
  • Herhaal dit. Wees gerust, oefening baart kunst.
  • Serveer met de dipsaus.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!