Deze soep uit Noord-Afrika combineert het zoete van wortel en komijn met de scherpte van de gember. Heerlijk op zowel een koude als een zomerse dag!
Ingrediënten
-
2 eetlepels olijfolie;
-
een ui, fijngesneden;
-
800g wortels, versneden in wat kleinere stukken;
-
1 liter groentenbouillon;
-
4 eetlepels Griekse yoghurt;
-
1 eetlepel geraspte gember (of 6 druppels gember Spice Drops);
-
1 eetleper komijnpoeder (of 6 druppels komijn Spice Drops);
-
zout;
-
croutons, peper en koriander om af te werken.
Bereiding
- Verwarm de olie en stoof de ui aan tot hij glazig wordt.
- Voeg de wortels toe en sauteer al roerend gedurende 2 minuten.
- Voeg de groentenbouillon toe en breng aan kook gedurende 25 minuten, tot de wortels zacht geworden zijn.
- Haal de mixer door de soep om alles glad te maken, proef en voeg zout naar smaak toe.
- Voeg de gember en komijn toe aan de yoghurt.
- Serveer de soep in borden, en doe een lepel van de gekruide yoghurt in elk bord en roer voorzichtig door de soep.
- Werk af met verse koriander, peper en de croutons.
Smakelijk!