Wortelsoep met komijn en gember

Deze soep uit Noord-Afrika combineert het zoete van wortel en komijn met de scherpte van de gember. Heerlijk op zowel een koude als een zomerse dag!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie;
  • een ui, fijngesneden;
  • 800g wortels, versneden in wat kleinere stukken;
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt;
  • 1 eetlepel geraspte gember (of 6 druppels gember Spice Drops);
  • 1 eetleper komijnpoeder (of 6 druppels komijn Spice Drops);
  • zout;
  • croutons, peper en koriander om af te werken.

Bereiding

  1. Verwarm de olie en stoof de ui aan tot hij glazig wordt.
  2. Voeg de wortels toe en sauteer al roerend gedurende 2 minuten.
  3. Voeg de groentenbouillon toe en breng aan kook gedurende 25 minuten, tot de wortels zacht geworden zijn.
  4. Haal de mixer door de soep om alles glad te maken, proef en voeg zout naar smaak toe.
  5. Voeg de gember en komijn toe aan de yoghurt.
  6. Server de soep in borden, en doe een lepel van de gekruide yoghurt in elk bord en roer voorzichtig door de soep.
  7. Werk af met verse koriander, peper en de croutons.

Smakelijk!

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu