Pimentón is dé webshop voor foodies en hobbykoks.

Voor alle ingrediënten die je in kookboeken vindt, maar niet in de supermarkt.

Blog

Een ontmoeting met Yotam Ottolenghi en Noor Murad

Blog, Recepten
Yotam Ottolenghi heeft een nieuw boek uit, en we zullen het geweten hebben! Hij deed in een boektour ook België aan. In het Felixpakhuis in Antwerpen werd een diner georganiseerd voor maar liefst 300 mensen, en Yotam Ottolenghi kwam er, samen met co-auteur Noor Murad, vertellen over het nieuwe boek. En dat wilden we uiteraard…
Verder lezen

Klassieker uit Sichuan: Dan Dan noodles

Blog, Recepten
Vandaag brengen we een klassieker uit de Szechuan keuken: dan dan noedels (ook wel dandanmian of dandan noodles genoemd). De naam komt van straatverkopers die deze noedelsoep ronddroegen met een draagstok (een ‘dandan’ genaamd) over hun schouder in de straten van Chengdu. Het gerecht heeft er de status die ragù alla Bolognese in Bologna heeft:…
Verder lezen

Ontmoeting met Ixta Belfrage, auteur van Mezcla (én een recept)

Blog, Recepten
Sinds deze maand ligt Mezcla, het nieuwe kookboek van Ixta Belfrage, in de Nederlandstalige versie in de boekhandels. Doet haar naam een belletje rinkelen? Ze is de protegée van Yotam Ottolenghi en schreef samen met hem de bestsellers Flavour en Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love. Maar nu spreidde ze haar vleugels uit, en bracht een…
Verder lezen

Een plank vol Spaanse tapas 🇪🇸

Blog, Recepten
Foodtrend gespot: rijkelijk gevulde charcuterie boards: een houten plank royaal belegd met allerlei lekkers voor de apero, in een welbepaald thema. Het ziet er fantastisch uit, is helemaal niet zo moeilijk om te maken en het is lekker feestelijk. Én we hebben er heel wat uitstekende producten voor in huis. We wagen ons aan een…
Verder lezen

Populair

Nieuw

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!