Pimentón is dé webshop voor foodies en hobbykoks.

Voor alle ingrediënten die je in kookboeken vindt, maar niet in de supermarkt.

Blog

Ajvar, zomerse dip uit de Balkan

Blog, Recepten
Deze zomer gingen we op vakantie naar Slovenië en Kroatië. Het was voor ons de eerste echte kennismaking met de keuken van de Balkan. Er zijn duidelijk veel Mediterraanse invloeden, er wordt veel vlees en verse vis gegeten, hier en daar een duidelijk merkbaar zuurtje… Er is één gerecht dat er echt bovenuit steekt, en…
Verder lezen

Izakaya: de Japanse cafécultuur

Blog, Recepten
Heb je al van Izakaya gehoord? Dat is een soort Japanse café’s; informeel, soms ietwat groezelig maar ook erg sfeervol en relaxed. Een plek om na de vaak zéér lange werkdag (in Japan) te ontspannen. De alcohol vloeit er rijkelijk, zowel sake als bier, en er worden hapjes bij geserveerd. Want bij drinken hoor je…
Verder lezen

Zuru Zuru Ramen × Pimentón: Ramen Masterclass

Blog
Heel blij dat we een fijne samenwerking met Zuru Zuru Ramen binnenkort concreet kunnen maken met een masterclass Ramen maken! Chef Nick Hofman heeft de knepen van het vak geleerd in Yokohama, waar hij een intensieve en hands-on opleiding volgde bij Japanse culinaire grootmeesters. Zijn kennis zette hij om in de praktijk bij verschillende gerenommeerde…
Verder lezen

Mexicaanse BBQ: Pollo asado

Blog, Recepten
Pollo asado, gegrilde kip, is een echte staple in de Mexicaanse keuken. Zowel bij families thuis, als in de ontelbare straatstalletjes. Het recept is relatief eenvoudig, het zijn de marinade én het grillen op de barbecue die zorgen voor die heerlijke gerookte smaak en sappigheid. Pollo asado wordt geserveerd met tortilla’s, salsa en limoentjes. Zoals…
Verder lezen

Tteokbokki: Koreaanse rijstcakes

Blog, Recepten
Het was je misschien al opgevallen: wij zijn fan van de Koreaanse keuken! Er zijn enerzijds verfijnde, lichte gerechten, waarin Ae Jin Huys ons al wegwijs maakte met haar nieuwe kookboek ‘Proef Korea’. Maar Koreanen eten ook gerechten die wat steviger zijn — Koreaans comfort food dus. Bij die laatste categorie hoort zeker en vast…
Verder lezen

Ontdek de Iraakse keuken met Noomi en Sara Shawkat

Blog, Recepten
Wisten we nog maar weinig over: de Iraakse keuken. Daar brengt het boek Noomi van de Nederlandse-Iraakse Sara Shawkat gelukkig verandering in. Ze werd bekend in Amsterdam en tot ver daarbuiten toen ze haar eigen drankje op de markt bracht: Noomi Basra, een heerlijke ijsthee op basis van zwarte gedroogde limoen (noomi) en kardemom, die iets…
Verder lezen

Populair

Nieuw

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!