Pimentón is dé webshop voor foodies en hobbykoks.

Voor alle ingrediënten die je in kookboeken vindt, maar niet in de supermarkt.

Blog

De Indiase keuken: regio’s en gerechten

Blog, Recepten
Alhoewel men vaak over ‘de’ Indiase keuken spreekt, zijn er toch heel wat regionale verschillen. Vaak worden dezelfde groenten, vlees of vis gebruikt maar zijn er subtiele of minder subtiele verschillen, bv. op basis van lokale beschikbaarheid van kruiden en specerijen, of etnische kooktechnieken. Daarom: een les aardrijkskunde bescheiden poging tot overzicht! De basisfilosofie achter…
Verder lezen

Indiase curry from scratch

Blog, Recepten
Ben je in Londen of bij uitbreiding in Groot-Britannië al eens Indiaas gaan eten? Je struikelt er als het ware over de curryhuizen. Groot-Britannië heeft een grote Zuid-Aziatische gemeenschap, en dus is Indiaas eten daar goed ingeburgerd. Meer zelfs, er zijn ‘typisch’ Indiase gerechten die eigenlijk op Britse bodem zijn uitgevonden, zoals chicken tikka masala.…
Verder lezen

De Indiase keuken: kruiden en specerijen

Blog, Updates
Specerijen vormen de hoeksteen van de Indiase keuken. De subtiele smaken, aroma’s en texturen van al die geweldige gerechten zijn te danken aan het juist mengen van specerijen. Laat ons een poging doen om daar wat helderheid in te brengen! Met de top tien van specerijen van de Indiase keuken kom je in elk geval…
Verder lezen

Wat zijn jouw favoriete kookboeken?

Blog, Updates
We zijn heel erg benieuwd welke kookboeken de absolute favorieten zijn onder de hobby-koks. Om zelf nog meer inspiratie op te doen, maar uiteraard ook om daarna weer te delen met jullie. En misschien hebben we ook wel een plan… Daarom organiseren we ‘De (nu ook weer niet zo heel erg) Grote Kookboeken-enquête’! Je kan…
Verder lezen

Vietnamese lenterol met geroosterde kip en chili-gemberdip

Blog, Recepten
Lenterolletjes serveren bij het begin van de lente, het is inderdaad een no-brainer. Maar echt, ik beloof je: het wordt een succes. Niet moeilijk, wel lekker én toegankelijk. Dit wordt sowieso een succes in je bubbel. Deze snack is een Vietnamese klassieker, door Chinese immigranten naar Vietnam gebracht en daar aangepast aan de lokale gewoontes.…
Verder lezen

Loaded pulled jackfruit nacho’s: veggie party-food!

Blog, Recepten
Nacho’s: onstaan in Mexico, maar je vindt ze werkelijk overal ter wereld. Ik maak ze meestal met pulled pork, zure room, guacamole, cheddar… Een decadent overladen schotel, ideaal om te delen met vrienden. Voor de veggie-variant blijf ik meestal hangen bij gewoon een soort flauwe afgeleide van chili sin carne. Lekker, maar geen hoogvlieger. In…
Verder lezen

Populair

Nieuw

Pimentón op Instagram

Menu
Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!