Georgina Hayden (die je kan kennen van eerdere kookboeken zoals Taverna, over de keuken van Cyprus) bracht een nieuw kookboek uit, en dan zijn we geïnteresseerd natuurlijk.
In Grieks! vind je eenvoudige maaltijden voor elke dag, die weinig inspanning kosten maar wel overheerlijk zijn: traditionele gerechten — al dan niet met een twist. Maar ook specialiteiten die wat meer inspanning kosten mogen niet ontbreken, je kan er je vrienden en familie op bijzondere gelegenheden mee verrassen.
Ga dus vooral Grieks! met de 120 recepten van Georgina Hayden voor doordeweekse maaltijden zoals pastitsio (pastaschotel) of lamsgehaktballetjes met kikkererwten. Serveer geroosterde biet met gekaramelliseerde hazelnoten of een aardappelschotel met geroosterde citroen, oregano & feta. Maak zelf platbrood op basis van yoghurt en serveer deze met een bijzondere spread van tahin, dadels & chocolade of met geklopte feta & noterige boter van pijnboompitten.
Achteraan in het boek staan een zestal menusuggesties:
- de perfecte zondagslunch,
- mezzes,
- voor als het wat chiquer mag zijn,
- veggie,
- voor een romantisch diner
- of voor een stressvrij etentje.
Erg handig voor als je zelf eens geen inspiratie hebt.
Natuurlijk krijg je ook ruimschoots ideeën en recepten voor zalige zoetigheden en recepten voor verfrissende limonades.
Dankzij de handige gele stickertjes zie je ook in een oogopslag of een recept vegan, vegetarisch of gluten- of lactosevrij is.
De ingrediënten voor de voorraadkast die Georgina het meest gebruikt, lijsten we hier even voor je op. Zoals gewoonlijk hebben we de meeste ervan gewoon in huis.
- gedroogde oregano
- honing
- gerookt paprikapoeder
- pul biber
- tomatenpuree
- kaneel
- rodewijnazijn
- kippenbouillon
- korianderpoeder
- rundsbouillon
- komijnpoeder
- gepelde tomaten
- wit sesamzaad
- kappertjes
- granaatappelmelasse
- groentenbouillon
- venkelzaad
- tahin
- vanille-extract
- knoflookpoeder
- saffraan
- korianderzaad
- bakpoeder
Wij zijn fan van de Griekse keuken én van dit boek!