Portugese vis in blik

We hebben een hele selectie aan heerlijke Portugese vis in blik waarmee je je meteen op vakantie waant!
Eet rechtstreeks uit het blik voor een snelle maaltijd, bv. met crackers of brood en wat wijn, of verwerk in een recept — mogelijkheden legio.

Visconserven bestaan al meer dan 200 jaar. Wat begon in Frankrijk in het begin van 1800, verspreidde zich snel over heel Europa en de rest van de wereld. Het is een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren, en die gezonde vetten zijn belangrijk voor de gezondheid van de hersenen, het hart en het algemeen welzijn.

Portugal heeft een rijke visserijgeschiedenis en de visserij is lange tijd een belangrijke bron van inkomsten en voedsel voor het land geweest. Net als veel andere landen heeft de Portugese visserij de afgelopen jaren echter te kampen gehad met problemen als gevolg van overbevissing, klimaatverandering en andere factoren. Om de duurzaamheid van de visserij op lange termijn te waarborgen, heeft Portugal een aantal maatregelen genomen om de visbestanden te beschermen en verantwoorde visserij te bevorderen.

Een van de belangrijkste strategieën die Portugal heeft gebruikt om de duurzaamheid van zijn visserij te bevorderen, is de instelling van beschermde gebieden. Deze gebieden zijn aangewezen als no-take zones, waar vissen strikt verboden is. Door deze gebieden in te stellen kan Portugal vispopulaties de kans geven zich te herstellen en weer op te bouwen, wat ertoe bijdraagt dat er voor toekomstige generaties gezonde en overvloedige visbestanden zullen zijn.

Een andere belangrijke strategie is de invoering van quota en andere voorschriften. Deze beperken de hoeveelheid vis die in een bepaald seizoen mag worden gevangen, wat overbevissing helpt voorkomen en ervoor zorgt dat de vispopulaties op een gezond niveau blijven. Naast de quota verplicht Portugal de vissers ook specifieke vistuigen en technieken te gebruiken die de impact op het milieu minimaliseren en de bijvangst verminderen.

Portugal heeft ook geïnvesteerd in onderzoeks- en controleprogramma’s om de gezondheid van de visserij beter te begrijpen en veranderingen in de tijd te volgen. Deze programma’s helpen gebieden te identificeren waar aanvullende instandhoudingsmaatregelen nodig kunnen zijn en leveren waardevolle gegevens op die als basis kunnen dienen voor toekomstige beslissingen inzake visserijbeheer.

In het algemeen heeft het streven van Portugal naar een duurzame visserij ertoe bijgedragen dat de visbestanden gezond en overvloedig blijven. Hoewel er nog uitdagingen moeten worden aangegaan, zoals de gevolgen van de klimaatverandering, biedt de proactieve aanpak van het visserijbeheer door Portugal een sterke basis voor blijvende duurzaamheid in de komende jaren.

Vaak is vis in blik daarom een duurzamere keuze dan verse vis. Veel van de vis wordt gevangen met behulp van duurzame vismethoden, en omdat ze snel na de vangst worden ingeblikt, hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk dan verse vis die over lange afstanden moet worden vervoerd. Omdat het ingeblikt en verzegeld is, kan vis uit blik ook enkele jaren mee zonder te bederven. Dit maakt het een goede keuze voor de voorraadkast, bv. wanneer verse vis niet beschikbaar is.

We hebben een uitgebreide selectie van vis en zeevruchten, puur of met kruiden en extra smaakmakers.

 

Conserven, Portugal, Vis

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!