Proef Korea: zeewiersoep

Bij wijze van proevertje voor Proef Korea, het nieuwe kookboek van Ae Jin Huys delen we graag een aantal recepten, zoals deze smakelijke zeewiersoep.

Zeewier is een van de favoriete ingrediënten van Ae Jin en aangezien Zuid-Korea een schiereiland is, is het een walhalla voor liefhebbers van vis en zeegroenten. Zeewier komt voor in ontelbare soorten en maten en kent minstens zoveel toepassingen in de Koreaanse keuken.

In het bijzonder het gerecht miyeok guk heeft een speciale plaats veroverd in de Koreaanse eetcultuur. Deze zeewiersoep wordt er al eeuwenlang geserveerd aan kersverse moeders, omdat algemeen bekend is dat zeewier veel calcium en ijzer bevat en het de bloedcirculatie bevordert. Vaak worden er zeevruchten of rundvlees aan toegevoegd voor extra eiwitten. Als een soort ode aan je moeder is het sinds Koreaanse mensenheugenis een jaarlijkse traditie om zeewiersoep op je verjaardag te eten.

In onze contreien is het gebruik van zeewier langzaamaan in opmars. Omdat je zeewier echt aan elke kust vindt en het gezonde eigenschappen heeft én duurzaam geteeld wordt, wordt zeewier ook wel de groente van de toekomst genoemd.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de wakame zo’n half uur in voldoende water.
  2. Laat uitlekken, snijd in hapklare stukken.
  3. Stoof de knoflook en het zeewier aan met olie en sojasaus, voeg 500 milliliter water toe.
  4. Breng aan de kook en kruid af met vissaus en/of een snufje zout voor een diepere smaak.

Smakelijk!

Proef Korea: Koreaanse recepten met lokale ingrediënten

Korea

Een blik op de Koreaanse keuken

Blog
An-nyeong-ha-se-yo! Hallo dus. In het Koreaans.  Korea, daar vliegen we deze keer virtueel — en dus zonder CO2-uitstoot — naartoe om er onder te duiken in de talrijke restaurants. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!