Proef Korea: Koreaanse recepten met lokale ingrediënten

Gemakkelijke Koreaanse recepten met ingrediënten uit jouw koelkast!

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de ‘jangs‘, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet én een positief effect op de gezondheid.

Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met Kimchi, een kookboek over op Koreaanse wijze gefermenteerde groente. In dit boek laat ze zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker. Vervang de boter bij je aardappels bijvoorbeeld eens door doenjang en er gaat een hele waaier aan aroma’s voor je open.

Aan de hand van 70 toegankelijke recepten — met ingrediënten die je gemakkelijk kan vinden bij de lokale groentenboer — maken de jangs in een handomdraai je dagelijkse kost gezonder en lekkerder. Het beste van twee werelden!

We delen hieronder alvast graag drie inspirerende recepten. De rest vind je in het boek, dat je ook meteen samen met het basispakket jangs bij ons kan bestellen.

Proef Korea: frisse tarwenoedels met komkommer

Proef Korea: zeewiersoep

Proef Korea: gestoomde mosselen met doenjang

Basispakket Koreaanse sauzen

Mokja! × Pimentón: Let’s eat!

Korea

Een blik op de Koreaanse keuken

Blog
An-nyeong-ha-se-yo! Hallo dus. In het Koreaans.  Korea, daar vliegen we deze keer virtueel — en dus zonder CO2-uitstoot — naartoe om er onder te duiken in de talrijke restaurants. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!