Proef Korea: gestoomde mosselen met doenjang

Bij wijze van proevertje voor Proef Korea, het nieuwe kookboek van Ae Jin Huys delen we graag een aantal recepten, zoals deze heerlijke gestoomde mosselen.

Ingrediënten

  • 250 g bouchot-mosselen, schoongemaakt;
  • 1 el sojabonenpasta (doenjang);
  • 1 teentje knoflook, gepureerd;
  • 200 ml water;
  • 5 g kelp;
  • snufje zout.

Bereiding

  1. Zet een pan met alle ingrediënten (behalve de mosselen) op een warmtebron en verwarm de saus. Zorg dat de sojabonenpasta mooi oplost.
  2. Voeg vervolgens de mosselen toe, kook tot ze openen.
  3. Serveer direct als hapje, soep of sharinggerecht.

Smakelijk!

Proef Korea: Koreaanse recepten met lokale ingrediënten

Korea

Een blik op de Koreaanse keuken

Blog
An-nyeong-ha-se-yo! Hallo dus. In het Koreaans.  Korea, daar vliegen we deze keer virtueel — en dus zonder CO2-uitstoot — naartoe om er onder te duiken in de talrijke restaurants. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!