Bij wijze van proevertje voor Proef Korea, het nieuwe kookboek van Ae Jin Huys delen we graag een aantal recepten, zoals deze frisse tarwenoedels met komkommer.
Ingrediënten
- 1 komkommer;
- 120 g tarwenoedels;
Saus
- 3 el chilipasta (gochujang);
- 3 el rijststroop;
- 1 el appelazijn;
- 1 tl geroosterde sesamolie;
- 1 el geroosterde sesamzaadjes.
Bereiding
- Was de komkommer, verwijder de steel.
- Snijd de komkommer julienne (gebruik voor het gemak een mandoline of juliennesnijder).
- Kook de noedels gaar, spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
- Maak de saus door alle ingrediënten te mengen.
- Meng de noedels met de saus, serveer in een bowl.
- Top af met veel komkommerreepjes, en voeg halverwege de maaltijd de rest van de komkommer toe.
Smakelijk!