Op zoek naar een smakelijke maaltijdsoep die snel op tafel kan staan? Dan kunnen we helpen!
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de dashi
- 400 ml water;
- 5x10cm kombu;
- 2 gedroogde shiitakes;
- ½ el miso.
Voor de maaltijdsoep
- 1 teentje knoflook;
- 1 cm gember;
- 1 lente-ui;
- 150 g rundergehakt;
- 1 el rode misopasta;
- 2,5 el honing;
- 100 g ramen noedels (bv. sobanoedels);
- 1 (baby) paksoi;
- 75g sugarsnaps;
- verse koriander als afwerking.
Bereiding
Maak eerst een dashi van kombu en shiitake:
- Week de kombu minimaal 30 minuten (kan ook een hele nacht) in water; het resultaat is een koud gebrouwen kombu dashi.
- Giet de kombu dashi met de kombu in een sauspan. Breng langzaam aan de kook op middellaag vuur, zodat je zoveel mogelijk umami uit de kombu kunt halen. Vlak voordat de bouillon kookt, verwijder je de kombu. Als je de kombu laat zitten, kan die wat slijmerig worden en krijgt de dashi een bittere smaak. Wat je nu hebt is Kombu Dashi.
- Voeg de shiitake toe en laat een halfuurtje lichtjes sudderen.
- Zeef door een fijne zeef.
- Voeg de miso toe en verwarm het geheel.
- Meng de fijngehakte knoflook, gember en lente-ui door het vlees. Voeg de misopasta en de helft van de honing toe. Meng goed en rol er kleine balletjes van ter grootte van een grote walnoot.
- Verhit de pan, voeg wat olie toe en bak ze goudbruin. Doe de andere helft van de honing in de pan en rol de miso-balletjes er in rond. Bak tot ze karameliseren.
Schep alles in een kom en top af met wat koriander. - Verwarm wat water voor de ramen noedels. Kook ze volgens de verpakking.
- Snijd de paksoi fijn en de sugar snaps doormidden. Kook ze met de noedels mee (paksoi ongeveer 5 minuten, sugar snaps slechts 1 minuut).
- Serveer.
Smakelijk!