Onze cadeautips voor de feestdagen!

De jaarlijkse jacht op originele cadeaus is weer geopend! Wat geef je aan een foodie, hobbykok of levensgenieter? Is je secret santa iemand die fan is van Ottolenghi, maar al diens kookboeken al in huis heeft? Of ken je iemand zich voorneemt om de Japanse/Koreaanse/Chinese/… keuken te ontdekken? Je raadt het al, we hebben alles in huis om van jou de origineelste cadeauschenker van het jaar te maken. Of zet ze gewoon zelf op je eigen verlanglijstje, natuurlijk!

Eerst en vooral hebben we een reeks mooie geschenkpakketten samengesteld, voor ieder wat wils en voor ieder budget. Onzeker over wat een goede selectie is? Dan is dit een veilige keuze!

Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love, de essentiële ingrediënten

De nieuwst Ottolenghi is een echt werkboek geworden, met heel wat tips en tricks en manieren om recepten aan te passen in functie van de voorraadkast. Voor het gemak hebben we enkele van de essentiële ingrediënten in een pakket gegoten, geïnspireerd op de selectie die Yotam Ottolenghi zelf maakte!

10 essentiële ingrediënten uit Ottolenghi’s Simpel

Eerlijk? Simpel is echt één van onze favoriete kookboeken, en heel wat hobbykoks hebben dan ook al een exemplaar in huis. We hebben de 10 bijzondere ingrediënten die in het boek gebruikt worden, verzameld in een mooi pakket. Als dat geen motivator is om met het boek aan de slag te gaan… (en nodig jezelf gelijk uit voor een proefsessie).

Ontdek de Japanse keuken

Wat een mooi voornemen om je in 2022 te verdiepen in de Japanse keuken! Maak eens ramen, misosoep of dashi-bouillon, een heerlijke kom Japanse comfort food met donburi of echte street food met okonomiyaki. Kortom, nog zoveel te leren over de Japanse keuken. We stelden een pakket samen met maar liefst 13 producten, helemaal perfect om van start te gaan. Of word sushi master, want daarvoor hebben we ook een startpakket samengesteld! Itadakimasu! (‘Eet smakelijk’ in het Japans).

Mediterranée de luxe

Wie houdt er niet van de Mediterraanse keuken? Dit pakket bevat een mooie selectie niet-alledaagse ingrediënten van TOPkwaliteit uit het Middellands zeegebied (Italië! Spanje!). Hiermee kan je je helemaal uitleven en elk gerecht (pasta’s, salades, stoofschotels…) naar een hoger niveau tillen.

 

Maar er zijn ook andere pakketten:

Liever zelf samenstellen?

Vis in blik

Wij hebben een zwak voor mooie verpakkingen, en als de inhoud dan ook nog eens van topkwaliteit is, zijn we helemaal verkocht. We zochten en vonden verschillende leveranciers die aan die twee criteria voldeden. Maak je eigen mix & match pakket vis in blik van deze topmerken:

  • JOSE Gourmet is een jong maar zeer beloftevol Portugees label van typische traditionele Portugese producten in een modern jasje. Olijfolie van de oudste olijfbomen, de beste visconserven van de Portugese kusten… allemaal met een duidelijke focus op fair trade, biologische en natuurlijke producten.
  • Ati Manel is een artisanele Portugese producent van visconserven volgens traditionele recepten. De vormgever van de blikjes riep het merk Ati Manel in het leven, en noemde het naar zijn grootvader die ooit zelf vis in blik produceerde. En de ontwerpen op de blikjes? Die spreken voor zichzelf. Geef ze aan een foodie, een kunstverzamelaar, of iemand die mooie ontwerpen weet te waarderen. Ook beschikbaar als volledige set met een mooie korting!
  • Yurrita is een familiebedrijf dat in 1867 werd opgericht. Oorspronkelijk was het gewijd aan de productie en de verkoop van ingemaakte en gezouten vis, die naar de rest van Spanje werd gedistribueerd in door paarden getrokken karren. De oorspronkelijke fabriek begon in de kelder van het huis van de familie Yurrita. Na vijf generaties en met een geschiedenis van meer dan 150 jaar is Yurrita het oudste conservenbedrijf van Baskenland. Vooral hun ‘Bonito del norte’ is exquis: deze witte tonijn van de kust van de Golf van Biskaje, wordt vakkundig met de hand bereid en met toevoeging van de beste olijfolie uit het zuiden van Spanje. Dat resulteert in een heerlijke smaak en een zachte textuur.

De mooie blikjes met kruiden en specerijen van Mill & Mortar

Mill & Mortar is een Deense producent van specerijen van topkwaliteit. Alle producten zijn biologisch en afkomstig van ecologische forest gardens. Daarvoor werken ze samen met kleine landbouwcoöperatieven waardoor de boeren een eerlijke prijs krijgen. De kruiden zitten verpakt in hun iconische zwarte blikjes, die mooi staan in elke keuken. Daarnaast hebben we ook de amandelen in prachtige verpakkingen. Ideaal om cadeau te geven, maar ook om zo op de feesttafel te zetten, perfect snel hapje! Of nog origineler? Mill & Mortar heeft nu ook siropen om echte Deense Gløgg (gluhwein) te maken.

Chili sauce contest

Zit je met een fan van pikante sauzen? Stel een pakketje samen met verschillende flesjes pikante chilisauzen. De flesjes zien er niet enkel mooi uit door hun unieke etiketten, je kan er ook een ‘chili sauce contest’ mee organiseren. Wie scoort het hoogst op de schaal van Scoville?

Enkele suggesties:

  • Cholula hot sauce: uit Chapala, Mexico. Een iconisch flesje met houten dop.
  • KanKun hot sauce chipotle: gedecoreerd met stoer lucha libre masker, deze variant met chipotle is heerlijk rokerig en redelijk pikant.
  • Salsa habanero & mango: deze saus wordt gemaakt met habanero, waaraan een grote hoeveelheid biologische Mango uit Motril (Granada) wordt toegevoegd.
  • Creme van jalapeño: Een pittige Spaanse saus, gemaakt met Andalusisch vloeibaar goud: de beste extra vierge olijfolie van de Picual-olijf, jalapeño-pepers en verse groenten met een vleugje citroen.
  • Koreaanse hot sauce ‘buldak’: Buldak is een typisch Koreaans stevig gekruid, gebarbecued kipgerecht — de letterlijke betekenis van de naam is ‘vuurkip’. Nu ook verkrijgbaar als saus!
  • Sriracha: de klassieker der klassiekers, wie kent de iconische fles met groene dop niet? Beschikbaar in heel wat verschillende smaken!

En dan ook nog…

Onze webshop staat bomvol originele, niet-gemakkelijk-te-vinden producten. Stel je eigen pakket samen op basis van een keuken, interesse (bijvoorbeeld cocktails of barbecue), een specifiek gerecht (tip: neem eens een kijkje op onze blog!) of maak gewoon een eclectische mix van allerlei verschillende topproducten. En uiteraard zijn er ook nog onze geschenkbonnen!

Tot slot, wist je dat je op onze webshop ook kan betalen met elektronische maaltijdcheques? Het perfecte moment om die eens op te maken…

Rest ons enkel nog om je zalige, heerlijke feestdagen te wensen — smakelijk!

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!