Yes! Hij is er, de nieuwe Ottolenghi!
Deze keer is het concept wat anders dan bij de vorige kookboeken. Het team van de Ottolenghi Test Kitchen doet wat we allemaal doen: ze plunderen hun voorraadkast en ze maken een maaltijd met alles wat ze vinden. Zij gaan echter nog een stapje verder en maken er toegankelijke creaties van met een Ottolenghi-twist.
Het resultaat van al die experimenten is dit boek, het eerste in een reeks. Het is ook een werkboek geworden, met heel wat tips en tricks en manieren om recepten aan te passen in functie van de voorraadkast.
Naar Ottolenghi-traditie worden er ook hier en daar wat minder makkelijk te vinden ingrediënten gebruikt, maar dat zijn geen onbekenden voor wie met de vorige boeken aan de slag ging. Gelukkig hebben we de meeste ervan gewoon in huis voor wie snel de keuken wilt induiken!
Update: op algemeen verzoek hebben we de essentiële ingrediënten intussen in een pakket gegoten:
Pakket Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love, de essentiële ingrediënten
… en hieronder het volledige lijstje, voor wie meer wilt!
Blikjes, flesjes en bokalen
- Kappertjes
- Kokosmelk
- Augurken
- Mango-chutney
- Miso
- Mosterd
- Olijven
- Rozenharissa
- Sriracha
- Tahini
- Tamarindepasta
- Gepelde tomaten in blik
Kruiden & Specerijen
- Allspice
- Asafoetida
- Berbere
- Karwijzaad
- Kardemom-peulen
- Chilivlokken
- Chilipepers
- Kaneel
- Kruidnagel
- Korianderzaad
- Komijn
- Kerrieblaadjes
- Currypoeder
- Venkelzaad
- Fenegriekzaad
- Garam masala
- Nigellazaad
- Nootmuskaat
- Paprika
- Peperbollen
- Saffraan
- Steranijs
- Sumak
- Szechuan-peper
- Kurkuma
- Za’atar
Peulvruchten en Granen
Bakken
Groenten
Vlees, Vis & Zuivel
Noten & Zaden