Loaded pulled jackfruit nacho’s: veggie party-food!

Nacho’s: onstaan in Mexico, maar je vindt ze werkelijk overal ter wereld. Ik maak ze meestal met pulled pork, zure room, guacamole, cheddar… Een decadent overladen schotel, ideaal om te delen met vrienden.

Voor de veggie-variant blijf ik meestal hangen bij gewoon een soort flauwe afgeleide van chili sin carne. Lekker, maar geen hoogvlieger. In de nacho-wandelgangen werd al eens gefluisterd — of geroepen — dat jackfruit een originele vervanger is voor die pork. Perfect te pullen, lekker én veggie.

Voor de quizfanaten en wannabe-plantkundigen: jackfruit of nangka is lid van de moerbeifamilie en vind je vooral in Azië. Het is een van de grootste vruchten die aan een boom groeien. Het vruchtvlees is rijk aan vitamines en populair als vleesvervanger. Maar goed, meer info over deze voedzame patser vind je op Wikipedia. Ik hou het bij nacho’s met pulled jackfruit.

Correctie: loaded nacho’s met pulled fruit, waarmee bedoeld wordt dat we de schotel afwerken met salsa, zure room, cheddar en ander lekkers. Het verschil met de pulled pork-versie is dat deze versie klaar is op een halfuurtje. Hoe dan? Er moet geen tien uren gewacht worden op het varkensvlees.

Genoeg gepraat. Tijd voor actie. En het recept.

Recept: loaded pulled jackfruit nacho’s

Duur: 30 minuten
Aantal: 4 à 8 personen

Ingrediënten

Voor de pulled jackfruit:

Voor de salsa:

  • een halve wortel;
  • 1 sjalot;
  • een halve paprika;
  • een stuk komkommer;
  • habanero seasoning;
  • peper;
  • zout;
  • limoensap;
  • koriander;
  • 2 el maïs.

Voor de afwerking

En tot slot — je raad het nooit: 1 zak nacho’s

Bereiding

  • Verhit de olijfolie. Snij de look en sjalot fijn. Fruit de look, sjalot en gemberpasta.
  • Voeg kaneelstok, allspice, komijnpoeder, paprikapoeder, gerooktepaprikapoeder toe.
  • Giet de jackfruit en bonen af.
  • Voeg de jackfruit en tomatenblokjes toe aan de kruiden en sjalot. Roer alles goed onder elkaar.
  • Voeg nu de ketchup en bonen toe. Laat 20 minuten rustig pruttelen.
  • Trek de jackfruitstukjes uit elkaar tot ze ‘pulled’ zijn. Meng alles met de saus. Kruid af met habanero seasoning.
  • Bereid vervolgens de salsa. Snij alles in kleine blokjes. Meng met peper, zout, habanero seasoning, limoensap, maïs en verse koriander. Zet opzij.
  • Verhit de oven op 200°C.
  • Snij een avocado in stukje en een limoen in partjes. Hak de koriander grof.
  • Doe de nacho’s in een grote ovenschaal. Verdeel de pulled jackfruit over de chips. Strooi er de cheddar over. Zet nu 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Werk de schotel af met zure room, salsa, limoen, koriander, jalapeno en extra habanero seasoning.

Smakelijk!

Vegan-tip: gebruik plantaardige yoghurt in plaats van zure room en laat de cheddar achterwege voor een vegan alternatief!

Mexico

Mexicaanse chilipepers: een overzicht

Blog, Producten
Een echte liefhebber van de Mexicaanse keuken herkent deze pepers met de ogen dicht: een overzicht van de meest gebruikte chilipepers, gerangschikt op basis van pikantheid (uitgedrukt in Scoville units):…

Nieuw in het gamma: Cool Chile

Blog, Producten
Enkele weken geleden reden we naar Londen om het gamma van Cool Chile te gaan oppikken: Mexicaanse ingrediënten en sausen om duimen en vingers bij af te likken. De gedroogde…

Zelf Mexicaanse tortilla’s maken

Blog, Recepten
Weinig geeft zoveel voldoening als zelf tortilla’s maken. Met dit recept maak je een 20-tal tortilla’s van 12-15cm (of 35-40 kleine tortilla’s). Dat kan met witte of blauwe masa harina,…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!