Homemade loempia’s met groenten

Loempia’s, of spring rolls in het Engels, zijn dé snack tijdens het Chinese Nieuwjaar of Lentefestival. Opgelet, Vietnamese spring rolls zijn de half doorschijnende rauwe loempia’s. Wij kiezen hieronder voor de Chinese spring rolls en dus de gefrituurde versie.

De loempia met kip is een klassieker, maar deze keer bereiden we een veggie variant, met extra groentjes en sweet chili saus.

Ik maakte ze met filodeeg, maar nog iets beter is met de typische loempiavellen, beschikbaar in de vers- of diepvriesafdeling van de Aziatische winkel.

Recept voor 6 tot 8 kleine loempia’s

Duur: 30 minuten

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe eerst al het snijwerk. Schil look, sjalot en gember en snij fijn. Hak ook de citroengrasstengel fijn.
  2. Schil de wortel. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij zowel de wortel als de paddenstoelen en de paprika in fijne reepjes. Hak de koriander fijn.
  3. Neem een wok of pan. Verhit wat olie. Wok de look, sjalot, gember en citroengras.
  4. Voeg na enkele minuten wortel en paprika toe.
  5. Roerbak even en voeg daarna de paprika en sojascheuten toe.
  6. Blus met een lepel of drie sojasaus en twee lepels sesamolie. Kruid af met vijfkruidenpoeder, komijn, peper en voeg de fijngesneden koriander toe.
  7. Zet het vuur uit.
  8. Leg een loempiavel of vel filodeeg op een handdoek. Lepel in het midden wat van de groentevulling. Vouw eerst de linkerkant over het midden en dan de rechterkant. Plooi het onderste stuk over de vulling en rol stevig op.
  9. Borstel wat eidooier langs de rand voor je het helemaal dichtrolt. Zo blijft het kleven.
  10. Leg de loempia’s op een handdoek zodat ze niet gaan kleven.
  11. Frituur ze dadelijk in hete olie (180°C) en serveer met sweet chili saus. Werk af met zwart sesamzaad.

Smakelijk!

 

China

De Chinese keuken in een notendop

Blog
China is een fascinerend land, met een zeer divers aanbod als het om eten gaat. Omdat China zo groot is, is er geen standaard Chinese keuken. De Chinese keuken bestaat…

Chinees Nieuwjaar: vijftien dagen feest

Blog
Chinees Nieuwjaar? Daar hoort een woordje uitleg bij. Het feest duurt vijftien dagen, van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Die eerste…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!