Onmisbare tools om de foodie te plezieren

De feestdagen zijn weer daar, dus dan rijst de vraag: wat geven we aan wie? Grote feesttafels zullen er deze keer niet zijn, maar voor cadeautjes is er altijd wel een plaatsje.  Zit je thuis met een kleine foodie? Kookt die nonkel zo graag de pannen van het dak? Of is de bijnaam van het nichtje misschien “de bakprinses van de familie”? Dan geven we jou alvast wat inspiratie om origineel uit de hoek te komen.

Toys for grote boys (en girls)

Ja, we zouden hier een stoere barbecue of vuurschaal kunnen zetten, maar laten we het nog een beetje budgetvriendelijk houden.

Silikomart is de fabrikant van silicone bakvormen. Ze hebben een gigantisch gamma. Spring eens jouw lokale kookwinkel binnen of surf eens op het internet en laat je verrassen door hun aanbod met heel wat originele bak- en ijsvormen.

Geen keukenkast zonder Peugeot pepermolen of een Robert Herder molenmesje. Dit zijn echte onmisbare tools voor elke amateurkok.

Wil je toch eens uitpakken met iets groter? De sodamakers van Aarke zijn niet alleen praktisch, het zijn ook nog eens mooie designstukjes. Perfect om zelf jouw spuitwater te maken.

 

Bakken en snijden op kindermaat

Lilliputiens ken je misschien van al die baby- en peuterspullen. Wel, ze hebben een zeer leuk bakaanbod. Zo is er een maatbeker met hun diertjes als meetaanduiding. Superhandig voor die meekokende kleuter die (normaalgezien) nog geen cijfers kan lezen.

Nog een leuke upgrade voor hun kookkast zijn de deegrollers met vormen van Folkroll. Beschikbaar met verschillende sjablonen.

Neem je jouw kind liever mee de wildernis in? Opinel heeft een aanbod met zakmessen. Met een ronde punt voor extra veiligheid, maar scherp genoeg om die tak te snijden.

“Push (and mix) it real good”

Een goede staafmixer mag nooit ontbreken. Zelf zijn we nogal fan van Bamix. Neen, we hebben helaas geen aandelen, maar die Zwitsers kennen wel iets van mixers maken. Stevig, duurzaam en vlijmscherp.

Bamix wil duidelijk af van hun “enkel voor de echte chefs-imago” en dus zijn ze nu ook beschikbaar in allerlei fancy kleurtjes.

 

Kookboeken

Met een kookboek kun je in onze ogen nooit iets verkeerd doen. Op voorwaarde dat het een goed en mooi kookboek is. We stellen ons altijd de vraag: wat zou een meerwaarde zijn in de boekenkast?

Dit zijn alvast enkele favorieten van 2020:

Kruidenkastupgrade

Naast de boekenkast kan ook de kruidenkast van die nonkel, neef of zus soms wel een upgrade gebruiken. Verras eens met enkele speciale onbekende specerijen zoals vadouvan masala of allspice. Pak uit met een mooie fles olijfolie. Of verwen die Ottolenghi-groupie met enkele van zijn meest gebruikte ingrediënten.

Nog geen idee? Bekijk dan onze suggesties uit de webshop of ga voor een geschenkbon.

Smakelijk, succes, fijne feesten en zorg voor elkaar!

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu