Alle ingrediënten uit Flavour van Ottolenghi en Ixta Belfrage

Het nieuwe kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi en Ixta Belfrage ligt sinds 3 september 2020 in de winkel, en het blijkt weer een culinaire trip van formaat te zijn. De eerste enthousiaste reacties verschijnen al her en der, en het najaar lijkt alvast erg flavourful te worden.

Bij Simpel, het vorige kookboek van Ottolenghi, draaide het allemaal rond de Midden-Oosterse keuken, net zoals bij Falastin, maar bij Flavour gaat het wat meer kanten op. Erg veel inspiratie lijkt alvast te komen uit de Mexicaanse en Koreaanse keukens — het kan geen toeval zijn dat dat net ook twee van onze eigen favorieten zijn. De lijst met 20 must-have kruiden en andere ingrediënten lijkt dan ook aardig op wat we zelf steevast in huis hebben:

Maar ook heel wat andere producten, zoals cannellinibonen, nigella-zaad, chipotle-vlokken, nori, panko, tahin, komijnzaad… vinden vlot hun plaats.

Vergeef ons terwijl we het boek van voor naar achter en van achter naar voor uitspitten — er volgt ongetwijfeld nog heel wat meer inspiratie op basis van dit boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu