Alle ingrediënten uit Flavour van Ottolenghi en Ixta Belfrage

Het nieuwe kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi en Ixta Belfrage ligt sinds 3 september 2020 in de winkel, en het blijkt weer een culinaire trip van formaat te zijn. De eerste enthousiaste reacties verschijnen al her en der, en het najaar lijkt alvast erg flavourful te worden.

Bij Simpel, het vorige kookboek van Ottolenghi, draaide het allemaal rond de Midden-Oosterse keuken, net zoals bij Falastin, maar bij Flavour gaat het wat meer kanten op. Erg veel inspiratie lijkt alvast te komen uit de Mexicaanse en Koreaanse keukens — het kan geen toeval zijn dat dat net ook twee van onze eigen favorieten zijn. De lijst met 20 must-have kruiden en andere ingrediënten lijkt dan ook aardig op wat we zelf steevast in huis hebben:

Maar ook heel wat andere producten, zoals cannellinibonen, nigella-zaad, chipotle-vlokken, nori, panko, tahin, komijnzaad, berbere, ahornsiroop… vinden vlot hun plaats.

Vergeef ons terwijl we het boek van voor naar achter en van achter naar voor uitspitten — er volgt ongetwijfeld nog heel wat meer inspiratie op basis van dit boek!

Kookboeken, Korea, Midden-Oosten, Ottolenghi

Zelf de allerbeste hummus maken

Blog, Recepten
Hummus is een absolute favoriet bij zowel vleeseters als vegetariërs. In essentie een heel eenvoudige dip uit het Midden-Oosten op basis van kikkererwten en sesampasta of tahini, maar door er…

2 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!