Het nieuwe kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi en Ixta Belfrage ligt sinds 3 september 2020 in de winkel, en het blijkt weer een culinaire trip van formaat te zijn. De eerste enthousiaste reacties verschijnen al her en der, en het najaar lijkt alvast erg flavourful te worden.
Bij Simpel, het vorige kookboek van Ottolenghi, draaide het allemaal rond de Midden-Oosterse keuken, net zoals bij Falastin, maar bij Flavour gaat het wat meer kanten op. Erg veel inspiratie lijkt alvast te komen uit de Mexicaanse en Koreaanse keukens — het kan geen toeval zijn dat dat net ook twee van onze eigen favorieten zijn. De lijst met 20 must-have kruiden en andere ingrediënten lijkt dan ook aardig op wat we zelf steevast in huis hebben:
- Aleppo-chili’s (of pul biber);
- Gedroogde limoenen;
- Gedroogde hibiscus-bloemen;
- Gochujang, de populaire Koreaanse chilipasta;
- Masa harina;
- Witte miso-pasta;
- Rozenharissa;
- Limabonen;
- Ancho chili’s;
- Cascabel chili’s;
- Chipotle chili’s;
- Zwarte look;
- Zwart sesamzaad;
- Shaoxing rijstwijn;
- Ingelegde mango;
- Zwarte bonen;
- Vissaus;
- Rijstazijn;
- Tamarindepasta;
- Kardemompoeder;
- Ansjovis;
- Gedroogde paprikavlokken.
Maar ook heel wat andere producten, zoals cannellinibonen, nigella-zaad, chipotle-vlokken, nori, panko, tahin, komijnzaad, berbere, ahornsiroop… vinden vlot hun plaats.
Vergeef ons terwijl we het boek van voor naar achter en van achter naar voor uitspitten — er volgt ongetwijfeld nog heel wat meer inspiratie op basis van dit boek!
2 reacties. Plaats een nieuwe
leuk om te lezen en na te koken , deze site!!
Dankjewel, fijn om dat te horen! Veel plezier 🙂