Falastin: ingrediënten uit de Palestijnse keuken

Falastin, het nieuwe kookboek van Sami Tamimi (die samen met Yotam Ottolenghi ook Jeruzalem publiceerde) en Tara Wigley, is een ontzettend mooi en smakelijk boek, waar ook Ottolenghi helemaal fan van is. Het boek is een ode aan de keuken van Palestina, en barst van de smaak.

Net zoals in Ottolenghi’s Simpel, zijn er verschillende ingrediënten die daarbij het verschil maken. Ik ben er dus eens grondig doorgegaan, en heb getracht te inventariseren wat nu precies die unieke ingrediënten zijn. Ik kwam op volgende top 20 uit (basisingrediënten zoals peper, zout, look… niet meegerekend):

  1. Gemalen komijn
  2. Tahini
  3. Aleppo-pepers
  4. Allspice (ook wel piment genoemd)
  5. Sumak
  6. Kurkuma
  7. Korianderzaad
  8. Kippenbouillon
  9. Ciderazijn
  10. Maïsbloem
  11. Komijnzaad
  12. Kikkererwten
  13. Rozenwater
  14. Baharat
  15. Oranjebloesemwater
  16. Sesamzaad
  17. Za’atar
  18. Zoet paprikapoeder
  19. Kardemompeulen
  20. Granaatappelmelasse

Daarnaast krijgen volgende ingrediënten ook nog een eervolle vermelding wegens niet altijd even evident om te vinden:

Ik ga in elk geval aan de slag met de recepten uit het boek, dus er komen ongetwijfeld nog meer artikels aan!

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu