Zelf misosoep maken

Weinig is meer ontspannend dan op een winterse dag zelf misosoep maken (én drinken). De kant-en-klare variant uit de Chinese supermarkt kan ook smaken, maar zelf maken geeft toch meer voldoening.

Er komen wat stappen bij kijken, maar moeilijk is het allemaal niet.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de kombu met 1 liter water in een pan. Laat de kombu een halfuur rusten tot hij zacht is.
  2. Verwarm op een gemiddeld vuur, en haal de pan meteen van het vuur als het water kookt. Haal de kombu eruit en gooi weg.
  3. Voeg de bonitovlokken toe en roer ze onder.
  4. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur terug wat minder en laat 5 minuten rustig borrelen.
  5. Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen in de pan. Het resultaat is verse dashi.
  6. Laat intussen de wakame met drie eetlepels water in een kommetje wellen gedurende 15 minuten.
  7. Haal de dashi door een fijne zeef, doe terug in de pan met de tofu en wakame en breng terug tot aan het kookpunt.
  8. Haal de pan van het vuur.
  9. Doe de miso in een zeef, breng die onder water en roer tot het meeste is opgelost. Duw de rest door de zeef.
  10. Verdeel over de borden en werk af met de lenteuitjes.

Smakelijk!

Wat je nog niet wist over de Japanse keuken

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu