Pasta aglio, olio e peperoncino

Dit recept voor pasta aglio, olio e peperoncino kregen we van een sympathieke klant en is eenvoudig, goedkoop en vooral, razend lekker.

Zelfs met basisingrediënten zal het resultaat goed zijn, maar hoe hoger de kwaliteit van de ingrediënten (bijv. pasta met een uitstekende kookweerstand, olijfolie van eerste persing, de juiste pepers…), hoe beter het resultaat.

De ingrediënten zijn bemeten op een zeer ruime portie voor één persoon.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Breng in een pan een grote hoeveelheid water aan de kook.
 2. Pel de look, snij de look in grove schijven en plet de look. Ik doe dat als volgt: ik neem een glazen fles en ik leg een paar schijven look op een houten snijplank en ik plet ze door er met de fles erover te rollen. Dit maakt dat de look heel fijngeplet is, hetgeen zal maken dat de look zich volledig zal vermengen in de bereiding. Je kunt natuurlijk altijd een groot mes op het teentje look leggen en met een klap het teentje pletten maar hoe fijner de look geplet is, hoe beter het eindresultaat, vind ik.
 3. Giet de olijfolie in een anti-kleef braadpan (op laag vuur) en voeg de geplette look toe.
 4. Snij de kerstomaatjes in twee.
 5. Verhoog het vuur naar middelmatig en wacht tot de look begint te kleuren.
 6. Voeg 5cl water bij de look – hou het vuur op middelmatig.
 7. Voeg de in twee gesneden kerstomaatjes toe, voeg zout en peper toe en zet er het deksel op (middelmatig vuur) gedurende 5 minuten.
 8. Van zodra het water kookt, voeg zout toe en daarna de pasta (bij voorkeur van hoge kwaliteit). Doe van de aanbevolen al dente kooktijd twee minuten af want het is beter om de pasta nog een beetje langer te laten koken dan dat de pasta teveel gekookt is. Ideaal gezien moet de pasta beetgaar of ‘al dente’ zijn.
 9. Snij de pikante peper. Als je de pepers van La Chinata gebruikt, doe er dan gerust de zaadjes bij want de pepers zijn pikant maar er komt geen ‘bluswerk’ bij te pas.
 10. Voeg de schijfjes pikante peper toe, roer een beetje op laag vuur en doe het deksel op de pan.
 11. Rasp een beetje kaas.
 12. Was de platte peterselie en versnij fijn.
 13. Voeg nogmaals 5cl water toe (bij voorkeur water van de pasta die aan het koken is), verhoog het vuur naar middelmatig en doe het deksel van de pan.
 14. Plet de helft van de kerstomaatjes (in de braadpan) met een vork of een pureestamper.
 15. Van zodra de pasta ‘al dente’ is, giet af en voeg toe aan de braadpan. Zet het vuur op maximum en meng alles voorzichtig door elkaar gedurende 45 seconden; de pasta zal alle aroma’s van de saus opnemen.
 16. Doe de peterselie erop en vermeng.
 17. Meteen opdienen en met een beetje geraspte kaas bestrooien.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!