Product in de kijker: parelcouscous

Parelcouscous is bekend onder vele benamingen: Moghrabieh (letterlijk: couscous uit de Maghreb), giant couscous, Israëlische couscous, Ptitim, Jerusalem couscous…

De couscous vindt zijn oorsprong in Libanon en het Midden-Oosten, en bestaat er in vele lokale varianten. De parels lijken op Noord-Afrikaanse couscous en zijn ook van semolina of tarwebloem gemaakt, maar ze zijn groter en houden het midden tussen couscous en pasta.

Ze worden ook anders gebruikt in de keuken, en in het bijzonder in Libanon worden de uitgesproken smaken uit Noord-Afrika vervangen door warmere smaken als kaneel en komijn, vaak aangevuld met koriander. Dat kan zowel in stoofpotjes met bv. kip, als in frisse salades en tabouleh.

Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden, je kan de couscous bv. gebruiken als vervanging voor orzo, gewoon koken in bouillon of er zelfs een risotto mee maken.

Enkele recepten (in het Engels):

Parelcouscous 907g Moghrabieh

Foto door Anetta van thewanderlustkitchen.com

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu