Wie tapas zegt, zegt patatas bravas. Een klassieker dus, en met een pikant sausje erbij zijn deze aardappelen ongetwijfeld een favoriet.
Er zijn bijna evenveel recepten als er Spanjaarden zijn, deze eenvoudige versie maakt gebruik van Pimentón de la Vera – hoe kan het ook anders.
(In sommige versies wordt ook aïoli toegevoegd, laat vooral niemand je tegenhouden om dat ook hier te doen.)
Ingrediënten
- enkele aardappelen
- 30ml extra vergine olijfolie
- 20g bloem
- 190ml kippenbouillon
- 12g pikant gerookt paprikapoeder
De saus
- Warm de kippenbouillon op (in de microgolfoven of op het vuur).
- Verwarm in een tweede pan de olijfolie op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en voeg het paprikapoeder toe, zodat het niet verbrandt.
- Voeg de bloem toe en meng tot de olie is opgenomen.
- Voeg de helft van de kippenbouillon toe en roer tot ze begint in te dikken.
- Voeg al roerend traag de rest van de bouillon toe.
De aardappelen
- Maak de aardappelen schoon en pel ze.
- Snij ze in stukjes van vergelijkbare grootte (1,5 à 2cm diameter).
- Verwarm olijfolie in een pan op middelmatig vuur.
- Voeg de aardappelen toe en bak ze tot ze bruin zijn.
- Haal ze van het vuur en dep de overtollige olie weg met keukenpapier.
Serveer de aardappelen met de saus erover.
Smakelijk!