Patatas Bravas

Wie tapas zegt, zegt patatas bravas. Een klassieker dus, en met een pikant sausje erbij zijn deze aardappelen ongetwijfeld een favoriet.

Er zijn bijna evenveel recepten als er Spanjaarden zijn, deze eenvoudige versie maakt gebruik van Pimentón de la Vera – hoe kan het ook anders.
(In sommige versies wordt ook aïoli toegevoegd, laat vooral niemand je tegenhouden om dat ook hier te doen.)

Ingrediënten

De saus

  • Warm de kippenbouillon op (in de microgolfoven of op het vuur).
  • Verwarm in een tweede pan de olijfolie op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het paprikapoeder toe, zodat het niet verbrandt.
  • Voeg de bloem toe en meng tot de olie is opgenomen.
  • Voeg de helft van de kippenbouillon toe en roer tot ze begint in te dikken.
  • Voeg al roerend traag de rest van de bouillon toe.

De aardappelen

  • Maak de aardappelen schoon en pel ze.
  • Snij ze in stukjes van vergelijkbare grootte (1,5 à 2cm diameter).
  • Verwarm olijfolie in een pan op middelmatig vuur.
  • Voeg de aardappelen toe en bak ze tot ze bruin zijn.
  • Haal ze van het vuur en dep de overtollige olie weg met keukenpapier.

Serveer de aardappelen met de saus erover.

Smakelijk!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hou me op de hoogte! Als je hieronder je e-mailadres achterlaat geven we je graag een seintje als dit product weer beschikbaar is. Uiteraard gebruiken we je e-mailadres voor niets anders!